3 tips på Köksö Design för att sprida upp ditt utrymme

För många människor är köket hjärtat i hemmet. Det är där nära och kära samlas för att fira, ansluta och bygga minnen. Med några designtips för köksöar kan du förvandla ditt drömkök till verklighet! Är du redo att sprida upp ditt utrymme? Utforska vår guide för att förvandla din köksö till det perfekta mittpunkten.

Steg ett: Ta reda på din ideala köksö storlek och placering

Innan du spenderar för mycket tid på att tänka på köksö estetik, ta dig tid att utvärdera hur mycket utrymme du har för att rymma din köksö. KM Living rekommenderar att du har cirka tre meter golvyta i ändarna av din köksö. I många hem öppnar sig en sida av ön ofta mot en matsal eller vardagsrum - det är här du ska placera dina stolar / barstolar.

Du måste också tänka på hur lång du vill att själva disken ska vara. Du kan välja att handla sittplatser innan du väljer höjden på din köksö. De flesta barstolar finns i antingen 36- eller 42-tums alternativ. Tänk på att du har flexibiliteten att utforma din köksö i två nivåer så att arbetssidan kan vara lägre än sittplatsen. Om du bestämmer dig för att gå denna väg kan du bara göra det med 42-tums stolar.

Vad man ska tänka på när man ska renovera köket

Steg två: Bestäm vad din köksö funktion ska vara och välj redskapen i följaktligen till den

Tänk på hur du vill använda din köksö. Kommer det oftast att användas för matberedning och servering? Kommer du också att använda den som en arbetsyta? Alla ovanstående? Dessa frågor hjälper dig att förstå vilka typer av redskap du kommer att behöva budgetera för och hur du kommer att använda det extra utrymmet den ger.

Vill du lägga till redskap eller ett handfat på din köksö? Behöver du extra förvaringsutrymme, t.ex. lådor och skåp? Du måste också överväga hur mycket utrymme du behöver för att förbereda / servera mat och lagra köksredskap.

Steg tre: Dekorera!

När du väl har bestämt köksöns praktiska användningsområden och rumsliga kapacitet är du redo för den roliga delen: att välja dina dekorationer och finish.

De bästa köks designerna överensstämmer estetiskt med yt behandlingarna i resten av utrymmet samtidigt som de ger en extra dimension av stil. Din köksö är en kontaktpunkt i ditt hem, så välj tillbehör som ger färg medan du fortfarande samordnar med resten av ditt kök.

Vi pratade med några design experter för att få en känsla för det som för närvarande är hett inom köksö design och hittade några huvudtrender som tar över branschen:

  • Färger med hög kontrast, t.ex. kol, svart och djupblå och gröna
  • Köksö med större storlek
  • Stora handfat med en skål

Även om det kan vara överväldigande att veta vart man ska börja när det gäller att sätta pricken över i på din köksö, rekommenderar experter följande fem måste:

Vad man ska tänka på när man ska renovera köket

Fack för gruppering av vinjetter

En vinjett är ett enkelt skärmstycke som vanligtvis används som ett dekorativt mittstycke på ett bord eller ö. Du kan designa en säsongsbetonad eller årslång vinjett för att lägga till en streck personlighet på din ö. Elementen i din vinjett är helt upp till dig. Många väljer att inkludera växter, ljus, blommor eller andra färgglada bitar. Formgivare placerar ofta bitarna i en bricka för att ge vinjetten ett renare, mer kondenserat utseende.

Skål för att visa färgglad frukt

Dessa klassiska skärmar kan användas som en del av din vinjett eller som en enskild mittpunkt. Oavsett om du inkluderar färsk frukt eller konstgjord frukt är det upp till dig - se bara till att den är full av färg!

Vas med blommor

Blommor och blomsterarrangemang ser vackra ut oavsett var de placeras och kan snabbt förbättra alla utrymmen. Återigen är det upp till dig om du visar färska blommor eller konstgjorda blommor. Om du väljer riktiga blommor, se bara till att du tar hand om dem och försöker välja sådana som inte tappar pollen, vilket kan fläcka dina bänkskivor.

Underlägg med platsinställningar

Om din köksö används för att äta, kanske du vill ställa in platsinställningar för ett mer förfinat utseende. Om du föreställer dig att din köksö används för mer avslappnade tillfällen, som att ta en drink, är platsinställningar onödiga.

Gröna (växter och örter)

Du kan inte gå fel med en vacker växt på din köksö, även om den är konstgjord. Du kan också välja att visa dina örter, särskilt om du har turen att ha en ö placerad på en plats där dina hemodlade grönsaker fortfarande kan få tillräckligt med naturligt ljus.

Oavsett hur du bestämmer dig för att designa din köksö, se till att det är ett utrymme som din familj och gäster kan njuta av och bygga minnen i många år framöver. Det finns verkligen ingen brist på designtips för köksöar som hjälper dig att skapa ett utrymme som din familj kommer att njuta av i många år framöver! Letar du fortfarande efter lite inspiration innan du börjar skapa din ideala design? Utforska KM Living galleri för att bläddra bland lyxiga mönster och hitta din inspiration.

3 tips på Köksö Design .
Yosef på KM Living Yosef